Bagom racen

Historie

En del af mynderacen
Whippets hører under kategorien mynder. Mynderne er en af de ældste hunderacer, som kan spores helt tilbage i det gamle Rom og Ægypten, hvor der er fundet afbildninger af små mynde-lignende hunde på malerier, statuer og lertøj. Disse små hunde menes at være forløberne for nutidens mynderacer.

Mynder er generelt kendte for at være hurtigløbende hunde. De er alle langbenede, slanke og meget elegante hunde, med en (ofte) meget stærk muskulatur. Myndekategorien favner 16 forskellige racer.

Fattigmandsgreyhound
Mange mener at whippetracen oprindeligt stammer fra England, hvor de fattige minearbejdere i 1700-tallet fremavlede en blanding mellem greyhounden og terrieren. De fattige brugte hunden i minerne og til væddeløb. Racen blev meget populær, da den ikke var så stor, men stadig ekstrem hurtig.  

Natur

Den ultimative jæger
Ud over væddeløb og minearbejde blev racen også brugt til at jage vildt, da den er en ekstrem dygtig jagthund. Whippets har en utrolige evne til at registrere enhver bevægelse i naturen, og kan med lethed løbe et vildt op, hvor de fleste andre hunde ikke kan følge med.

I Danmark må whippets dog ikke benyttes til jagt, netop pga. deres ekstreme hurtighed, som er uetisk, da vildtet ikke har en chance.

Skriv en kommentar